COACHING

Individuele coaching

Ik coach volwassenen en kinderen om inzicht te krijgen in hun problemen en blokkades en om hiervoor oplossingen te vinden. Ik ga daarbij met jou op zoek naar de kracht in jou om de oplossingen te vinden. Vaak moeten we daarbij weer terug naar ons gevoel en uit het hoofd, het denken, of hoe het hoort vandaan. We gaan dan op zoek naar de kracht van binnen. Ik ben er van overtuigd dat we allemaal de oplossing en de kennis al in ons hebben, maar veel is weggestopt onder een laag van verstand en ‘hoe het hoort’. Mijn taak als coach is om je te begeleiden in de zoektocht naar die oplossing en die kennis, die je al in je hebt. Als je die gevonden hebt, kun je weer vanuit je eigen kracht werken.

“Mag ik jou een spiegel voorhouden?”

 

Zo help ik mensen individueel, maar ook gezinnen, zodat ook het gezin weer in zijn eigen kracht komt te staan. De reden dat mensen niet meer in hun eigen kracht staan, heeft vaak te maken met de vele regeltjes over ‘hoe het hoort’ en wat ‘men’ vindt. Maar ook verlies (overlijden, scheiding, afwijzing) kan een oorzaak zijn. Ik help mensen te zoeken naar de blokkades, die deze ervaringen hebben opgeleverd en deze op te heffen. Ik help mensen zichzelf te accepteren, zoals ze zijn.

Vanuit de oplossing die dan weer boven komt, kunnen mensen weer in hun eigen kracht staan. Dit helpt hen als individu, maar ook in gezinsverband, binnen de relatie, of op het werk.